Dagens Ridpass

Idag bar det av mot Solla för att träna hoppning. Cosby var taggad till tusen, vilket medför att han ”blir rädd” för allting och slänger sig hejdlöst. Han är för söt, lilla gubben <3.

 

Idag fick vi träna på att göra våra hästar uppmärksamma för hjälperna. Vi fick rida en övning som gick ut på att vi först red över travbommar på marken, sedan skulle vi fatta galopp och hoppa ett litet räcke. Det var en ganska knepig uppgift, och det blev inte direkt lättare när Larsa lade till bommar framför och bakom hindret. Det gjorde han för att hästarna ska centrera hoppet lite mer. Sedan fick vi hoppa på samma, gamla S-båge, en övning man inte kan göra för ofta.

 

Till slutet av lektionen höjde han hindren lite, och hör och häpna, idag hoppade vi 1,10! Där ni, ganska imponerad själv. Banan i slutet av lektionen bestod av 5 hinder och allmänt knepiga svängar, men det löste vi till slut. Efter lektionen fick jag en liten föreläsning om avstånd, eftersom vi börjar komma upp på lite högre höjder nu. Så nu ska jag gå och försöka lära mig att stega en meter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0