Sofiie, SFK och HP

Idag hade jag sovmorgon till klockan 11.40. dock bor jag ju tyvärr på landet, så jag stod och knackade på familjen Kronstrands dörr klockan 7 som vanligt. Förmiddagen spenderades framför Alles dator. Och kan nu konstatera att jag äger en level 20 Warlock (blood elf female förstås)! Lyckades levla från 17 till 20 på ungefär 1 timme. SFK äger!

 

 

När jag ändå sitter och knåpar ihop ett nördinlägg kan jag ju nämna att jag och Alle var på bio och såg HP i lördags. Den bästa filmen hittills om ni frågar mig (vilket jag antar att ni gör, annars hade ni väl inte läst så här långt). Hittade inte många händelser de ändrat/ tagit bort/ förstört, så jag är happy. Och bara för att jag känner att jag inte egentligen har tid, tänker jag läsa om alla böckerna. Lol på mig. *Hrm hrm nörd hrm*


Love the Hardest Way

En del av mig dog idag. Eller ”dog” är inte riktigt rätt ord, snarare försvann. Borttappad. Jag känner mig vilsen, ensam och rent av förjävlig. Jag vet varken vad jag vill eller var vi står. Jag förstår inte vad det var vi kom överens om, är det ”vi” eller är det ”du” och ”jag”? Hjälp mig!

 

 


Hopptävling

I helgen var jag på hopptävling utanför Mantorp. det var Mjölby Ridklubb som anordnade tävlingen, men på grund av att det helt enkelt inte finns något ställe att rida fram på där hölls tävlingen på Liljas anläggning istället. här följer ett litet inlägg jag skrev efter tävlingen, men jag orkade inte lägga upp det då. Enjoy.

 

Dagens starter gick inte alls som jag tänkt mig. Startade LB+5 och LA (95 resp. 100 cm). första klassen gick ganska bra, jag red lite….eller snarare väldigt dåligt fram till första hindret. Detta resulterade i ett stopp på första hindret. Det blir inte mycket sämre än så (trodde jag då i alla fall). Resten av banan gick dock väldigt bra, jämn rymt och kom bra på alla hindren. I love it!

 

Sista klassen gick otroligt bra fram tills andra hindret (LOL). Där fick vi ett kaninhopp, vilket resulterade i att vi rev halva hindret och Cosby ballade ur totalt. Han i stort sett skenar fram till tredje hindret, som vi mot all förmodan tar oss över, och störtar sedan in i kombinationen. Jag provar halvhalter, mer stöd i yttertygeln, ja, försöker styra in honom på en jävla volt till och med, men inget hjälper. Vi kommer flackt in över första hindret, Cosby slänger sig åt sidan och jag åker av in i hinderstödet. Cosby går bort mot mamma och jag lyckas resa mig, men måste hålla i hinderstödet för att inte ramla omkull igen. Sjukvårdaren kallas till platsen och konstaterar att jag bara är chockad och mörbultad.

 

Så vad har jag fått av denna fantastiska vecka *ironi*. Jaa, taskig självkänsla, en liten depression och en allmänt trasig rygg. Yes, peppar inför kommande vecka!


I Survived the Killing Week!

Näe, nu var det länge sedan jag skrev något här. Anledningen är att jag haft ganska mycket att göra. Förra veckan hade jag två nationella prov i svenska och en hel del engelska, matte och fysik som jag ligger back med. Not likey!

 

Förra veckan bestod i stort sett bara av orosmoment. Det första var på tisdagen, då jag hade mitt muntliga nationella prov i svenska. Temat är språk, så jag valde att prata om kroppsspråk och signaler med inriktning kommunikation med djur. Jag var otroligt besviken på mig själv, dels för att jag inte skrivit något bra manus, dels för att jag inte alls tyckte att jag fått fram det jag ville. När jag sedan skulle framföra redovisningen var jag så nervös att jag i stort sett bara stod och skakade, hasplade fram orden och flackade med blicken. Måste sett ut som ”Hej, kom och hjälp mig!”. Nästa lilla orosmoment var det skriftliga nationella, men det gick mycket bättre än det muntliga, så det slutade lyckligt i alla fall. Ironiskt nog skrev jag om talängslan (LOL).

 

Sen kom hoppträningen. Fick äntligen slappna av lite. Bara sikta på hinder, hålla yttertygeln och låta ponnyn ösa. Hoppade tvåstegskombination för första gången, men det verkade som om Cosby inte gjort annat. Peppade inför vår andra start i LA som skulle äga rum på lördag.

 

På torsdagen kom orosmoment nummer tre; Twinrixsprutan. Vi ska nämligen åka till Egypten på sportlovet, och då måste man mer eller mindre ta den. Ballade ju ur totalt när vi tog vaccinet mot svininfluensan, men det här gick faktiskt riktigt bra. Fast det gjorde ont…

 

Sista orosmomentet; biologirapporten. Ett stort arbete om kost och hälsa, där vi skulle se över vår egen kost och motion och helst dra lite paralleller till samhället. Jag började i tisdags med det arbetet, blev klar med en allmänt urusel rapport som jag hoppas jag får godkänt på. Hoppla do(r)ppla! (LOL)

 

Aja, skönt att denna helvetesvecka är över i alla fall. And I survived!


I'm back!

Har äntligen fått internet i rummet. Yey! Men gissa vem som inte har speltid på WoW. Det var ju en sabla dålig timing. Men det var ju ändå tur, så jag inte sitter i cybervärlden hela natten. Har ju en muntlig redovisning att skriva klart, diverse mattetal att räkna och en fet rapport i biologi. Man måste ju bara älska natur.

 

Idag var jag och Nattis på mikrobiologen i Linköping på studiebesök inför vårt projektarbete. Vi ska nämligen göra bakterieodlingar på gammalt smink för att se vilka sjukdomar man kan få. Men tillbaka till ämnet, det kändes inte som om vår käre handledare var insatt i vad hon skulle visa oss, så det blev mest; ”Det här kanske ni vill se”, ”Har ni några fler frågor” och ”Jaa, vad ska vi göra nu?”. Men vi fick i alla fall grejer så vi kan börja nu i veckan.

 

Vad hände resten av dagen då? Tjaa, satt hos Alle ända tills bussen skulle gå. Han hjälpte mig med matten och lånade så gärna ut sin dator när jag skulle skriva svenskan och biotekniken. Eller nåja, gärna och gärna kanske man kn diskutera, men han gnällde inte i alla fall. Tack älsklig <3.

 

Jaa, det var väl det som hände idag då. Taggar inför NP i svenska imorgon. I can’t wait…..NOT! LoL!!!

 

Bild på Ecoli whatsherface       (lol)

Gunnel har varit här!

Den här helgen har jag varit på två Gunnel-träningar. Tyvärr kändes Cosby inte så bra den här gången, han var stel i vänstersidan och allmänt osammarbetsvillig. Med Gunnels hjälp lyckades jag ju övertala honom, men jag trodde ärligt talat att han inte skulle bli sådär igen. Det är ju klart att man kan ha en dålig dag, men två på raken?

 

Jag fick i alla fall träna på att lösgöra honom när han är så där stel, vilket är bra att jag kan om han blir såhär tråkig hemma. Jag fick också träna lite på skänkelvikningar och öppnor. Vi provade på en sluta, men övergav den övningen på direkten. Det blev i alla fall två givande träningar.

 

Måste bara få berömma Gunnel, då hon är väldigt bra på att hålla lugnet när det inte går bra, samtidigt som hon ryter i lite när det behövs. Helt perfekt!

 

Det kanske kommer upp lite bilder vad det lider, får se ifall det blev några bra.

Kombinerat depp och pepp

Ja, då ska man försöka knåpa ihop ett litet inlägg då. Kan ju börja med att säga att jag saknar min dator otroligt mycket. Kommer aldrig gnälla på att den är seg efter att ha varit bunden till laggtopen. Saknar spontaninloggningar på WoW, vilket är helt uteslutet på topen. Usch!


Imorgon har vi fysikprov. Känns det bra? Nej, det känns som om det kommer gå käpprätt åt h*lvete. Vi fick ju också en relativt stor läxa i biologi, tack Jesper. Och så ska man ju ha räknat typ 1000 tal i matten också. Yey.


Jaa, så här positivt är mitt liv just nu, men i helgen vankas det Gunnel-träning! I can’t wait. Speciellt eftersom Cosby har blivit så fin nu. Han är samarbetsvillig och känslig för hjälperna. I love it <3. Han kändes dock inte på topp på hoppträningen igår, han var lite stel, seg och allmänt tjurig. Det kan ju bero på vad som helst, han kan ju halkat i hagen eller ha en dålig dag. Ja jag vet inte, men det känns bra att han kan fokusera på hoppningen i alla fall. Jag är i alla fall riktigt pepp inför helgen.


Näe, nu har jag verkligen inte tid att sitta här. Men det är väl bara att sätta igång.


Dagens ridpass

Idag red jag på fältet. Eftersom det var så djävulusiskt kallt (hela 8 minus!) var det stenhårt, så vi gav upp traven och började arbeta i skritt. Tränade en hel del på sidvärtsrörelser och halter. Lyckades lösgöra honom riktigt ordentligt till slut, så jag är nöjd med passet. Och när vi kom in i stallet hade Cosby rimfrost i hela luggen. Så otroligt söt! Tyvärr fick jag ingen bra bild på det, men den här gamla bilden från förra året får duga.


Höstlovet slut

Idag är höstlovet officiellt slut. Vart tog lovet vägen egentligen? Det gick alldeles för fort, och jag har knappt hunnit göra någonting av allt jag skulle göra. Rummet har ju tagit upp en stor del av min lediga tid, och ja, jag har prioriterat tv-spel framför skolarbete. Varför? Jo, för jag kommer inte kunna göra det på ett tag, och jag råkar vara en tidsoptimist vad det gäller läxor.


Dagen började i alla fall med en liten skrittur på Cosby. Tänkte tränat mer enkla byten och framdelsvändningar, men mer om det i ett annat inlägg. Klockan elva bar det av in mot skolan. Hade bara matte, biologi och engelska, så det var en helt okej start.


Efter skolan fick jag skjuts hem av pappa, och vi passade på att svänga förbi Thores och kolla upp när nästa teorikurser börjar. Så nu är man officiellt uppskriven på körskolan också. Dock börjar kurserna inte förens januari, men ändå. Ett steg närmare körkortet. Me like.


Näe, nu börjar det bli dags att gå och lägga sig. Ska hinna skriva ett litet inlägg om dagens lilla ridpass också.


Nästan klar...

Jaa, då sitter man här vid laggtopen igen. Kommer inte få tillbaka min dator förens tidigast imorgon, I can’t wait. Då kommer jag också kunna koppla in tv-spelet och DVDn, lagom tills skolan börjar igen. Var det en fin tajming eller?

Idag for vi in till Linköping en sväng för att införskaffa en till hylla och en tv till mig. Vi kom hem ungefär 2,5 timmar senare, och då var det bara att sätta igång att montera upp hyllor, tvn och f*n och hans moster. Det ska bli skönt att kunna flytta in i rummet igen, då jag har haft alla mina personliga tillhörigheter utspridda i hela huset. Snacka om att man inte hittar någonting!

Aja, måste börja plocka in alla grejer i mitt rum nu. Har suttit här alldeles för länge.


Killing Loneliness

Nu var det ett tag sedan jag skrev något inlägg, men jag har en relativt bra ursäkt. Vi håller nämligen på att tapetsera om i mitt rum, vilket innebär att min älskade dator står isärplockad ute i vardagsrummet. Den enda uppkopplingen jag kommer åt är via mina föräldrars laggtopp, vilket innebär att man inte sitter särskilt länge. Men nu sitter jag här i alla fall.


Idag bar det av till Mjölby, där vi red dressyr/markarbete för Josefin. Vi tränade sidvärtsrörelser, ett moment man aldrig kan träna för lite på. Tyvärr blev det inga framdelsvändningar som jag hade hoppats på, men jag behöver fortfarande träna på skänkelvikningar så ingen större sorg. Cosby kändes jättefin, han lyssnade ordentligt på mina hjälper och samarbetade för en gångs skull (hör och häpna!). Riktigt nöjd med träningen, och fick även en liten läxa med hem.


Ja, utöver det har det inte hänt särskilt mycket på lovet. Jag och Alle åkte och bowlade igår förresten, men det gick ju som det gick, och som tröstpris fick jag en liten shoppingrunda efteråt. Inte helt fel, ska förlora oftare. Utflykten avslutades på en pizzeria, där pizzorna inte var alltför goda, och sedan fick jag skjuts hem. Tack för en toppendag älskling!


Aja, nu kan jag tyvärr inte dra ut mer på tiden. Det är bara att sätta sig med läxorna. *sadface*


RSS 2.0