Dagens ridpass

Idag red jag på en lång grusväg. Vi red lite skänkelvikningar i både skritt och trav. Eftersom han ofta bråkar i skänkelvikningarna när vi travar så brukar jag göra några i skritt först., så han är lite mer lösgjord innan. Sedan lät jag honom sträcka ut sig i galopp, jag har så himla lätt att korta ihop honom så jag nästan får träna på att släppa fram honom igen.


Dagens Ridpass

Idag red vi i skogen. Cosby hade vilat i två dagar, eftersom jag har haft lite ont i ryggen. Så ni kan ju gissa vem som hade överskottsenergi idag. Vi galopperade mycket i både lite lägre form och med större galopp. Det gick ganska bra. Ja, det gick väl i stort sett så bra som det kunde gå, med tanke på att han vilat i två dagar.


HÖSTLOV!

Äntligen är det höstlov. Äntligen får man tid att vara i stallet och pyssla. Äntligen får man tid att jobba ikapp (inte lika skoj men men).

 

Hände inget speciellt i skolan idag, förutom matteprovet förstås. Det gick dock bättre än jag trodde det skulle göra, kommer i alla fall få G. Hoppas jag, är glad för i stort sett allt utom ett IG.

 

Dagen till ära har jag fått ont i ryggen också. Det känns ju mindre bra, då jag inte kommer kunna rida så länge det håller i sig. Det suger! Släpade mig i alla fall upp till stallet och mockade och tog in hästarna. Sedan borstade jag av Cosby lite, han passar ju på att rulla sig så fort det blir lite vått ute. Sicken busunge.

 

Vad har hänt annars då? Jo, jag provade det andra spelet jag köpte igår, Castlevania Judgement. Ett helt okej spel, som inte alls var vad jag trodde det skulle vara. Har inte spelat det så mycket än, men det dyker nog upp ett nördinlägg om det så småningom. Så det är väl bara att sätta igång och spela ;).

 

Aeon

Metroid; Other M

Näe, nu kunde jag inte hålla mig längre. Måste skriva ett inlägg om Metroid!

 

Det här spelet föll mig mer i smaken än de andra Metroid - spelen gjort. Det handlar nog först och främst om att spelen inte riktigt haft en särskilt tydlig handling. Visst, det har ju alltid handlat om att Samus jagar Ridley, men inget mer än det. I Metroid; Other M får man veta mer om hennes bakgrund, det påminner lite om en film faktiskt! Många återblickar och filmbitar mitt i spelet. Ett stort plus för mig.

 

En annan sak jag gillar med det nya spelet är att det är i 2D när man springer, men ändras till 3D när man ska utforska saker. Det är det jag tyckt minst om i Metroid Prime (game cube). Det är i 3D, och det är sjukt svårt att styra i och med att man knappt ser någonting! Och så är det ju inte lika bra grafik då, men det är ju faktiskt en åldersskillnad på minst fem år mellan dem så.

 

Jag älskar mitt nya Metroid :)

 

Samus Aran

En dålig dag med ett bra slut

Idag har jag inte riktigt tid med att lägga upp tre olika inlägg, så det blir ett allmänt idag.

 

Dagen började riktigt pissigt. Var sjukt trött och seg, och matteprovet imorgon gör det inte bättre. Stannade hemma hos Alle imorse, så att jag kunde få lite hjälp, men det enda jag fick gjort där var ett pluggpapper och en 15 minuters tupplur XD. LoL!

 

När jag kom till skolan blev det bara värre. Vi gick igenom en till grej på fysiken (precis som om det inte räckte med det vi redan gått igenom!). Svenskan efter lunchen var helt okej, men på matten sjönk jag riktigt ner i deppträsket. SERIÖST, är det någon som känner sig redo för provet?! Näe, det här kommer antagligen gå lika dåligt som förra matteprovet.

 

När vi skulle åka hem skulle mamma bara springa in på systemet, så jag sprang in på Lindex och Gamestop. Inne på Lindex hittade jag inget, men inne på Gamestop hittade jag ett billigt Castlevania! Tjoho, äntligen ett glädjeämne. Och när vi väl kommer hem ligger mitt kära Metroid i brevlådan och väntar. STORT glädjeämne, jag är ju nästan lycklig nu.

 

Men det bästa glädjeämnet hittade jag uppe i stallet. Eftersom Cosby gick ganska hårt igår tog jag ut honom på vallen och longerade honom. Han försökte stanna och äta hela tiden, och när jag viftar med linan mot honom flyger han iväg och tittar på mig som om jag hade försökt dräpa honom. Jag smackade lite, och han for iväg i glada bocksprång och sedan gick han skitfint. Han är för söt, lilla gubben <3.

 

Så nu så här på kvällen mår jag ganska bra. Men jag har ju en hel del matte kvar, så vi får se hur pass glad jag är imorgon. Vi får väl se.


Nörd igen

Hej hopp, nu blir det nörd igen!

 

Imorgon kommer det! Metroid: Other M! Kan knappt vänta tills lovet kommer, kommer bli så himla kul!

 

Och en annan grej som väntar(trumvirvel):
Legend of Zelda; Skyward Sword

 

 

Har dock inte släppts än, men hoppas det släpps inom kort. Men jag måste ju klara Metroid först, så jag kan nog vänta ett litet tag ;)


Dagens Ridpass

Idag bar det av mot Solla för att träna hoppning. Cosby var taggad till tusen, vilket medför att han ”blir rädd” för allting och slänger sig hejdlöst. Han är för söt, lilla gubben <3.

 

Idag fick vi träna på att göra våra hästar uppmärksamma för hjälperna. Vi fick rida en övning som gick ut på att vi först red över travbommar på marken, sedan skulle vi fatta galopp och hoppa ett litet räcke. Det var en ganska knepig uppgift, och det blev inte direkt lättare när Larsa lade till bommar framför och bakom hindret. Det gjorde han för att hästarna ska centrera hoppet lite mer. Sedan fick vi hoppa på samma, gamla S-båge, en övning man inte kan göra för ofta.

 

Till slutet av lektionen höjde han hindren lite, och hör och häpna, idag hoppade vi 1,10! Där ni, ganska imponerad själv. Banan i slutet av lektionen bestod av 5 hinder och allmänt knepiga svängar, men det löste vi till slut. Efter lektionen fick jag en liten föreläsning om avstånd, eftersom vi börjar komma upp på lite högre höjder nu. Så nu ska jag gå och försöka lära mig att stega en meter.


Dagens ridpass

Idag red jag på ridbanan i dressyrsadel. Jag tränade skänkelvikningar och öppnor i traven, vilket var lite problematiskt i början. Men efter ett tag släppte det, och han blev riktigt mjuk och fin. I galoppen tränade jag lite på enkla byten. Det gick inte så bra, vi var båda lite ofokuserade. Underlaget var också ganska halt, vilket gjorde att vi inte kunde gå ut till 100%. Men jag är ändå nöjd med dagens pass.

Metroid: Other M

Okej, jag har äntligen samlat krafter til mitt första nördinlägg. Enjoy!
Achievment unlocked! Har precis skickat efter Metroid: Other M! Helt överlycklig som jag är så bestämde jag mig för att ta ännu en paus i pluggandet för att spela lite på mitt förra Metroidspel. Dock gick det inte alltför bra (frasen Game Over är inget man blir glad av att se om och om igen) men då får jag ju bara mer valuta för pengarna. Very nice. Och bara för att det gick så dålig bestämde jag mig för att spendera lite kvalitetstid med Link i nästa pluggpaus. Det gav ett bättre resultat, då Ganondorf dött ännu en gång *happy face*.
Näe, nu sliter Alle bort mig från datorn, den lilla WoW-nörden (det där kommer jag ångra sen XD)
Okej, jag har äntligen samlat krafter til mitt första nördinlägg. Enjoy!
Achievment unlocked! Har precis skickat efter Metroid: Other M! Helt överlycklig som jag är så bestämde jag mig för att ta ännu en paus i pluggandet för att spela lite på mitt förra Metroidspel. Dock gick det inte alltför bra (frasen Game Over är inget man blir glad av att se om och om igen) men då får jag ju bara mer valuta för pengarna. Very nice. Och bara för att det gick så dålig bestämde jag mig för att spendera lite kvalitetstid med Link i nästa pluggpaus. Det gav ett bättre resultat, då Ganondorf dött ännu en gång *happy face*.
Näe, nu sliter Alle bort mig från datorn, den lilla WoW-nörden (det där kommer jag ångra sen XD)

Dagens ridpass

Idag red jag på fältet. Vi passade på att klippa Cosby innan, så han var riktitg på hugget när vi väl kom ut till fältet. Vi tränade på avsaktningar från galopp till skritt. Det gick ganska bra, bättre än förra gången vi tränade på det i alla fall.

Högskoleprov och annat trams!

Dagen har då spenderats på Kungshögaskolan, då det var dags att skriva högskoleprovet. Det finns minst 7000 andra saker jag hellre skulle gjort idag, men eftersom jag försummar skolarbetet en hel del är väl detta mitt straff. Men men, dagen började klockan 6;45, då det var dags att pallra sig upp för å hinna in till skolan till 8;15, då de skulle börja släppa in oss i provlokalerna. Sedan väntade 5 prov på att skrivas, så kom hem vid 17;00.

 

När jag kommer hem spöregnar det, och man ser en dyngsur ponny stå vid grinden och ser allmänt försummad ut, med lång man och tovig päls. Får pallra mig upp till stallet lite skapligt imorgon och pyssla om honom. Stackars liten. Men det blev då ingen ridning idag, då ingen av oss verkade särskilt positivt inställda mot att gå ut i regnet igen.

 

Ja, så vad har jag uppnått denna fantastiska lördag? Inget särskilt, ett allmänt taskigt humör och ännu en sak på ”att göra”-listan. Så det är väl bara att sätta igång.


Bellmanhistorier och tinnitus

Hej hopp, dags för inlägget alla förstår sig på!

 

Dagen började med en fysiklabb som innehöll en inte alltför komplicerad praktisk del, men en desto klurigare teoretisk del. Då vi experimenterade med ljudvågor i rör så fick vi lite smått tinnitus på köpet. Därefter lunch, inget att tala om egentligen, det var ju inte alltför gott. Sedan kom svenskan i rasande fart, vilken innehöll två otroligt bra NP-redovisningar. För all del, sätt ingen press på oss andra. Diskuterade ett eventuellt tema på min redovisning med Ivo, och han verkade tycka om det. Verbalt språk kontra kroppsspråk, helt okej? Skoldagen avslutades i alla fall med en inte alltför lätt mattelektion, som bestod av en timmas genomgång av helt nya saker. Ja, det kunde ju bara varit roligare.

 

Ja, det var väl i stort sett min skoldag. Inte alltför rolig, men Bellmanhistorierna innan svenskan var ju ett plus i alla fall ;).


Dagens Ridpass

 

Kan ju starta med en liten gullig bild på två hungriga pojkar

 

Idag blev det lite dressyrträning på ridbanan. Började med att trava honom på lite längre tyglar, så han blir av med lite överskottsenergi tills träningen och så börjar jag inte plocka ner honom på tygeln för tidigt. Sedan flyttade jag honom i öppna längs långsidorna i skritt innan jag började trava honom lång och låg. Jag fortsatte att flytta honom även i traven. Efter hand samlade jag upp honom lite mer och satte press på honom.

 

Hade tänkt träna enkla byten, men då det bara blev pannkaka av alltihop blev det avsaktningar från galopp till skritt istället. Då kommer det ju förhoppningsvis gå lite bättre nästa gång. Han kändes faktiskt finare i vänster varv än höger varv (hör och häpna!), jag blir inte klok på den ponnyn. När man rider hemma är han ganska fin i båda varven, men när jag tränar för Gunnel blir han superfin i höger varv och supertrasslig i vänster. Jag har ju inte tråkigt i alla fall.


You will see the joker soon will be the new king!

Idag var det då hoppträning för Larsa. Vi tränade på att hålla ihop hästarna mellan hindren, att landa i rätt galopp och att rida noggranna vägar. Vi började med att rida fram lite på små hinder (40 – 60 cm) som stod över medellinjen på serpentinbågarna. En riktigt bra övning, där även rutinerade ryttare sätts på prov, för det är mycket att tänka på. Sedan lade han på en S-linje med hinder på 70 cm, vilket fick herr Cosby att tända till riktigt ordentligt. Så efter det hade jag lite problem med honom.

 

I slutet fick vi i alla fall rida två banor med lite enklare linjer och på lite högre höjder. Till Cosbys stora förtjusning hade Larsa smällt in en kombination i sista banan. När en extremt hoppglad ponny, som dessutom inte hade hoppat på två veckor, möter en bana på 1 m med en kombination, då slår det slint helt. Han lyssnade någorlunda på mina hjälper, men när vi kom in mot kombinationen kändes han först lite seg. Jag knackade då igång bakdelen, vilket jag inte skulle gjort, då det resulterade i att han rusade in i kombinationen, tar ett väldigt kort galoppsprång i den och vi kommer ut i en galopp som är sju mil för stor. Efter kombinationen stack han mot nästa hinder, som råkade vara en maxad oxer på 1 m. Vi skulle tagit fem galoppsprång fram, men det höll på att bli fyra. Som tur är hinner jag korta honom lite fort, och han tar i för kung och fosterland, och kommer över! Det är en helt otrolig ponny jag har, men jag vill inte göra om det. Vi provade att hoppa direkt efter, och då gick han kalasfint. Han kan gå långt, den där ponnyn!

 

En bild från New Forestmästerskapen i Vetlanda, där vi precis kom utanför placering i LB (90 cm).

Populärvetenskap och misstro om framtiden

Idag var vi på populärvetenskaplig dag på Linköpings tekniska högskola (LiTH). Det var en hel del intressanta saker som stod på schemat, exempelvis kemi och medicinsk kemi. Dessvärre levde inte dagen riktigt upp till mina förväntningar. De flesta föreläsarna verkade aningen oförberedda och de hade inte riktigt talets gåva, som man säger. Informationen om deras ämnen var väckte intresse, men när man satt där ville man bara därifrån. En föreläsning var riktigt bra, det var en tjej som pratade om hur fåglarna ärver olika gener från föräldrarna typ. Hon pratade engelska också, vilket gjorde det hela mer intressant.

 

När vi satt där i föreläsningssalarna kände jag mig otroligt peppad att fortsätta plugga. Jag vill sitta där om ett år, och förhoppningsvis plugga kemi på ett eller annat sätt. jag kan knappt vänta tills jag kan börja där, men samtidigt vill jag inget hellre än att tiden ska stanna just nu. För det jobbigaste av allt är att jag inte kommer kunna dela den tiden med min älskade ponny. Det är ett helt är kvar innan det ens kommer på tal om att sälja/låna ut honom, men jag bävar redan inför det beslutet.

 


Stina

Lilla Stina, världens gosigaste katt

 

Då sitter man här igen med skolarbete upp över öronen. Fick i alla fall klart svenskauppgiften som ska vara klar imorgon. Skulle skriva ett författarportätt + recension av en bok skriven av författaren. Tog bara två timmar att skriva klart. Det är något allvarligt fel i min planering, måste ta tag i saker tidigare.

 

Idag kom familjen hem från Turkiet, vilket innebär att Alle får bo hemma hos sig igen, stackaren. Det finns dock en positiv sak med det, och det är att jag får tillgång till lite golvyta i mitt lilla rum. Seriöst, har fått hoppa över väskor i en vecka nu. Känns bra att återse mitt golv i alla fall. Men men, katterna är glada i alla fall, och imorgon ska vi gå upp och prova tränset jag köpte i går. Ska bli kul att se hur det passar.

 

Nej, nu har jag suttit här alldeles för länge. Engelskan skriker att läxorna inte fått tillräckligt med uppmärksamhet, samma sak gör katten. Det är väl bara att sätta igång då.


Dagens Ridpass

Idag red jag på ridbanan. Till en början kändes han ganska stel i sidorna, men efter lite skänkelvikningar och öppnor blev han snart mjukare. Idag var en sån där dag då han kunde blivit hur fin som helst. Tyvärr hade jag en av mina sämre dagar idag, så jag blev irriterad på saker som hände runt omkring mig. Därför beslutade jag mig för att sluta rida när det gick som bäst, bara för att jag vet att när jag blir irriterad har jag väldigt lätt att låta det gå ut över honom, och idag förtjänade han verkligen inte det. Jag är bara glad att vi avslutade ridpasset innan det blev helt fel.

 

Här kommer lite bilder från dagens ridpass. Min kära pojkvän var vänlig nog att följa med upp och ta lite kort. Han har sina ljusa stunder.

 

trav längsmed hagen

Skritt i traktorhörnet
Travvolt

Dagens Ridpass

Tänkte skriva ett litet inlägg om dagens ridtur också. Den ägde rum på en grusväg ute i skogen (ja, jag råkar ha turen att bo i ett älgfritt område, så de jagar inte där nu). Försökte rida honom i låg form och flytta honom i sidled. Han kändes väldigt mjuk och fin i sidorna, vilket är ovanligt då han brukar vara otroligt jobbig i vänster varv. Till slut galopperade vi i lite snabbare tempo längs med ett fält, och då var det ju såklart fältsits som gällde.

 

Det blev dock lite spännande på väg hem, då stallägaren hade tvättat bilen utanför stallet. Cosby, som aldrig har sett vatten förut, vägrar att ens gå förbi vattnet, lite smådum som han är. Men som tur var kom vi förbi till slut.

 

*Happy face*

Shoppingrunda

Det här var en sån där dag då man kände att skolarbetet kan ta sig någonstans, då allting känns jättejobbigt och man har lust att sova bort hela dagen. Men istället för att göra det åkte jag och Alle till Sharpman. Jag upptäckte nämligen häromdagen att jag hade fyra presentkort där, som tillsammans blev 560 kr! Jag upptäckte också att ett av dem höll på att gå ut, så det var bara att ge sig av.


När vi väl kom fram upptäckte jag att 560 kr inte räcker särskilt långt där, så det tog ett tag innan man hittade någonting intressant. Stackars Alle som blir medsläpad på mina shoppingturer suckade inte en enda gång. Lite smått stolt faktiskt. Efter mycket om och men hittade jag till slut ett fint träns som jag letat efter jättelänge, och jag fick faktiskt lite pengar över på presentkorten.





Här är ju då en allmänt dålig bild på tränset, men det får duga för tillfället. Återkommer med en finare bild när vi provat det. Efter en timmas shopping åkte vi in till Mjölby och åt på Kebab House. Allmänt trevligt ställe, där maten är ganska billig. Nog pratat, nu ska jag smörja träns!


Gullabos Cosby

Dagen till ära(det är ju faktiskt första riktiga inlägget) tänkte jag skriva om min ponny. Han heter Gullabos Cosby, men kärt barn har många namn som det heter, så han kallas även för exempelvis Cosby och Bubba klubba. Han är en 12-årig New Forest vallack som mäter 140 cm i mankhöjd. Han är efter den godkända New Forest hingsten Priory Dallas.

 

Vi har haft honom i lite mer än fem och ett halvt år nu, och under tiden har vi tävlat mest hoppning, men också några dressyrstarter med i bagaget. Just nu tävlar vi LB (90 cm) och LA (1 m) i hoppning och LB i dressyr. Vi har också deltagit i utställningar, där han har fått 39 poäng två gånger och 41 poäng en gång. Det förstnämnda gav honom silver och det andra guld. Jag bör väl också nämna att det inte innebär att han van utställningen då, utan det kan vara många hästar som får guld, sedan möts de i finalen, även kallad guldringen, där domarna utser den finaste hästen för dagen.

 

Nu tränar vi inför de sista tävlingsstarterna för den här säsongen. Vi tänker starta i alla fall en LA hoppning och möjligtvis någon dressyr.

 

Cosby i somras, lagom rund om magen

Första inlägget då!

Ja, då har man gått och blivit med blogg. Varför? Det var ett plötsligt infall jag fick bara, vi får väl se hur länge det roliga varar.

RSS 2.0